Esoterisch Filosoof ‏@EsoterischFilos
@Acavdzon Een hoedanigheid van natuurlijke hechting door lichaamseigen eigenschappen die elkaar in de individuele lichamen versterken.” (14-06-2012)

Academie van de Zon ‏@Acavdzon
@EsoterischFilos #vriendschapis zet tot nadenken aan, waar onderscheid met haat, liefde, verveling? Tussen alle levende wezens mogelijk?” (15-06-2012)

Overdenking: Het woord ‘onderscheid’ vestigt de suggestie dat er een groot aantal overeenkomsten zijn. Of dat de fenomenen uit eenzelfde bron ontspruiten. Is dat zo?

Haat. Afweermechaniek van het lichaam tegen, zelfs in de meest minimale vorm, niet verdraagbare verscheiningselementen die op enigerlei wijze het lichaam (in contact) uitnodigen tot een vereenzelviging ermee.

Liefde. Een levensvuur in de manifestatie van, en aandrang tot het uitwisslen van verschijnselen door de lichamen (als zijnde het eigen lichaam) in het perspectief te koesteren / te vermeerderen.

Verveling. Verschijnsel door disconformiteit tussen de vermogens van het lichaam en datgene waar het mee omgaat waarbij een doling in het lichaam optreedt dat onderbelast is.